НБУ підтяг акції банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підтяг акції банків

Фондовий ринок
130
Індекс ПФТС за підсумками торгів у середу виріс на 0,54% до 1100,33 пункту на тлі підйому світових фондових площадок.
Активність на ринку зросла у два рази в порівнянні з попереднім днем: укладено 273 угоди на суму 81 млн. грн.
За словами старшого аналітика ІК "Трійка Діалог" Романа Захарова, заявки на покупку переважали, хоча після обіду через падіння російського фондового ринку оптимізм інвесторів небагато стих. Основний інтерес викликали підприємства машинобудівної галузі і металургії.
Серед блакитних фішок подорожчали акції "Райффайзен Банку Аваль" - на 2,27%, "Укртелекому" - на 1,86%, "Азовсталі" - на 1,61%, Полтавського ГЗКа - на 1,19%, "Arcelor Mittal Кривій Ріг" - на 1,12%, "Укрнафти" - на 0,99%, Укрсоцбанка - на 0,82%, тоді як акції концерну "Стірол" подешевіли на 1,15%.
За оцінками експертів, зростання акцій банків, що спостерігався на останній сесії, не випадковий. Останнім часом вони дешевшали, і після новини НБУ про збільшення чистого прибутку акцій українських банків у січні-лютому в середньому на 91%, у порівнянні з відповідним періодом 2007 р., інтерес до цих паперів відновить. "Зростання вартості акцій "Укрнафти" можна пояснити заявами про збільшення ціни на газ в 2009 р. з боку "Газпрому", але ніякого прямого впливу на "Укрнафта" ця новина поки не має. До того ж незабаром в "Укрнафти" відбудуться збори акціонерів", - пояснив Захаров.
Анастасія Назаренко, брокер "Конкорд Капітал", відзначає, що найближчим часом заявки на продаж будуть як і раніше рости. "Сьогодні торги на українському ринку акцій були більш активні в порівнянні з попередньою торговельною сесією в чинність попиту, що відновив, інвесторів на акції другого-третього ешелонів, а також спробами фіксувати прибуток в "блакитних фішках".
Однак, виходячи із загального настрою на ринку, найближчим часом ми очікуємо більш значних обсягів заявок на продажі, що, можливо, спричинить просідання індексу надалі", - відзначила вона.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас