Долар впав до євро до рекорду, знизився до ієни до мінімальної з 1995 р. позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар впав до євро до рекорду, знизився до ієни до мінімальної з 1995 р. позначки

Валюта
877
Долар упав до євро до нового рекорду, знизився до ієни до мінімальної з 1995 року позначки на припущеннях про те, що інвестиційні фонди і центральні банки будуть скорочувати вкладення в американські активи, повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів у четвер курс долара до євро опустився до нової рекордно низької позначки $1,5586, до 8:06 МСК він склав $1,5567. До цього часу американська валюта подешевшала до 100,08 ієни - мінімального рівня з листопада 1995 року.
"Інвестори продають доларові активи, і це приведе до обвалення долара, - говорить Тецухиса Кобаясі з Bank of Toyota - Mitsubishi UFJ. - Ситуація в американській економіці погіршується".
У середу Центральний банк Йорданії заявив про скорочення частки долара у своїх валютних резервах через зниження його курсу. Також знову з'явилися чутки про відмову низки країн Перської затоки від прив'язки національних валют до долара.
"Імовірно, довгострокова тенденція до падіння долара збережеться, - припускає аналітик Westpac Banking Роберт Ренні. - Китай і близькосхідні країни роздумують над розміщенням коштів в інші активи".
Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до основних шести валют, знизився до рекордної позначки 71,99 пункту.
"Долар зазнає справжніх проблем, і межі його падінню поки не видно, - відзначає аналітик ABN Amro Грег Гіббс. - Важко назвати рівень, на якому воно зупиниться".
Ослабленню американської валюти сприяли заяви президента США Джорджа Буша, які експерти сприйняли негативно. Американський президент підтвердив прихильність сильному долару і сказав, що долар зазнає корекцію і його здешевлення є "не дуже гарною новиною".
"Коментарі Буша були настільки індиферентними, наскільки можливо, - говорить глава досліджень Forex.com Браян Долан. - Деякі можуть сприйняти його слова про корекцію як визнання масштабної девальвації долара".
Крім того, падінню американської валюти сприяли заяви Citigroup і Goldman Sachs про те, що, можливо, план Федеральної резервної системи з уливанню $200 млрд у банківську систему не приведе до подолання кризи на кредитних ринках
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас