Тимошенко натякає Росії, що і за флот непогано було б платити по-європейськи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко натякає Росії, що і за флот непогано було б платити по-європейськи

Енергетика
560
Прем'єр Юлія Тимошенко закликала Росію дотримуватися домовленостей про поетапне збільшення цін, незважаючи на угоду "Газпрому" із країнами Середньої Азії про європейські ціни на газ.
Тимошенко нагадала, що раніше Росія обіцяла підвищувати ціни на газ до європейського рівня поступово - протягом чотирьох років, починаючи з 2008 року.
Прем'єр натякнула на додаткові важелі Києва, сказавши, що між сторонами діють інші стратегічні відносини, в основу яких покладені принципи, далекі від світових рівнів цін.
Як приклад вона навела оренду РФ військово-морської бази свого Чорноморського флоту на території України. "Вони орендують величезні ділянки землі, і ми дотримуємося раніше встановлених цін, незважаючи на факт, що вартість цих ділянок зараз інша", - сказала прем'єр.
Вона не стала розвивати цю тему, висловивши впевненість у досягненні компромісу, що забезпечить стабільні і передбачувані поставки газу.
"Дійсно, я щиро вірю, що ми можемо досягти компроміс у підписанні довгострокових контрактів", - сказала Тимошенко. "Ми будемо, як завжди, надійними партнерами. За 17 років ми ніколи не створювали проблем у поставках природного газу", - заявила прем'єр.
Нагадаємо, що "Газпром" повідомив у вівторок про домовленості з Казахстаном, Узбекистаном і Туркменістаном про придбання з наступного року газу за європейськими цінами, за винятком транспортних витрат.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас