Жінка забула сплатити податок на спадщину і ввійшла в історію Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінка забула сплатити податок на спадщину і ввійшла в історію Японії

354
Жінка 64 років, арештована у вівторок за підозрою в найбільшому в історії Японії ухиленні від сплати податку на спадщину, послалася на погану пам'ять і сказала, що просто забула про те, що лежить у неї в гаражі.
Загальна сума спадщини склала 2,86 млрд ієн - близько 28 млн доларів, які зберігалися в жінки в десятках картонних коробок у своєму гаражі, де слідчі виявили майже 6 млрд ієн - понад 59 млн долари.
Разом з Хацуе Рі була арештована і її сестра - 55-річна Іосіко. Як вважає слідство, вони протягом декількох років потихеньку знімали гроші з рахунків свого важко хворого батька, що володів мережею приватних компаній. Після його смерті сестри одержали спадщину у розмірі 8 млрд ієн (близько 78 млн доларів), однак понад 6 млрд приховали від податкової служби. Ці кошти готівкою жінки напхали в п'ятдесят із лишком коробок і сховали в гаражі невеликого будинку Хацуе в одному з районів міста Осака.
Слідчі прокуратури та податкового відомства не розповідають, як вони вийшли на скарби заповзятливих сестер. Однак тільки на підрахунок прихованих від влади грошей, як повідомляється, пішло кілька днів. Тепер сестрам прийдеться сплатити не тільки податок, але й постати перед судом, що може присудити їх до штрафу і тюремного ув'язнення.
У Японії діє вкрай високий податок на спадщину - до 50%. До перегляду законодавства в 2003 році він досягав 70%. Така система покликана перешкодити концентрації великих статків і запобігати появі шару людей, що живуть тільки на відсотки з капіталу. У Японії, другій після США найбільшій економічній державі планети, відносно небагато супербагатіїв. За кількістю мільярдерів вона перебуває на 9 місці у світі. Найбагатший японець, президент фірми з торгівлі нерухомістю Акіра Морі, має статки у розмірі 7,5 млрд доларів і займає за цим показником 124 рядок у списку журналу Forbes.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас