Дорогоцінні метали торгуються різнонаправлено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорогоцінні метали торгуються різнонаправлено

Фондовий ринок
292
Схоже, що кореляція з основною валютною парою EURUSD, яка спостерігалася на ринку дорогоцінних металів, останнім часом повністю втрачена.
У лютому ціни на дорогоцінні метали зміцнювалися практично однаковими темпами і аналітики в основному пояснювали це зростання зміцненням євро стосовно долара. Хоча все-таки вірніше буде сказати падіння долара стосовно європейської валюти, тому що долар весь це час падав стосовно всіх основних валютних пар. Тобто якщо долар падає, то навіть якщо вартість активів на товарних ринках не змінюється, то ціна цих активів, виражена в одиницях американської валюти, однаково буде рости. Тобто зростання EURUSD, і разом з ним приблизно такими ж темпами зміцнювалися і ціни на дорогоцінні метали.
Але ситуація в березні значно змінилася. Курс європейської валюти стосовно долара минулого тижня демонстрував значне зміцнення і досяг історичного максимуму, після чого темпи росту курсу призупинилися. І хоча курс на цьому тижні встановив новий максимум, все-таки торги на цьому тижні можна назвати діапазонними.
Курси Gold і Silver також минулого тижня досягли рекордних рівнів на 992.80$ і 21.20$ за трійську унцію відповідно. При тому, що золото, також як і EURUSD торгується в діапазоні, а котирування цін на срібло після досягнення максимуму із середини минулого тижня демонструють стабільне зниження.
Ціни на платину і палладій з початку цього місяця втратили всякий зв'язок з курсом EURUSD і цінами на золото та срібло.
Після досягнення рекордних рівнів 4 березня котирування на ці метали постійно знижуються. Вартість палладія вже знизилася більш ніж на 25% з максимуму 592.40 і на даний момент курс стоїть на 480.50$ за унцію. Варто відзначити, на початку цього тижня котирування знижувалися до мінімуму за останні 4 тижні на 456.20.
Ціна на платину знижується меншими темпами, в результаті чого на даний момент спостерігається падіння з історичного максимуму на 15% до рівня 2012.00$ за трійськую унцію.
Починаючи із середини січня цього року вартість платини та палладія зміцнилася більш ніж 40 відсотків, і практично щодня протягом цього періоду ціни досягали нового історичного максимуму.
Таке значне зростання було у першу чергу викликане проблемами з видобутком цих металів з ПАР, викликані проблемами з поставками електроенергії на підприємства гірничодобувної галузі цієї країни.
Але останнім часом з'явилася інформація про те, що енергетичні проблеми в Південно-Африканський Республіці частково вже вирішені, що й викликало зниження котирувань на платину та палладій.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас