Тимошенко: Уряд України створить сприятливий клімат для великого європейського бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Уряд України створить сприятливий клімат для великого європейського бізнесу

Казна та Політика
135
Уряд України створить сприятливі умови для великого європейського бізнесу в країні, заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в Брюсселі в понеділок під час "Європейського круглого столу промисловців", у якому взяли участь керівники всесвітньо відомих корпорацій Nokia, Shell, Volvo, SAP, Eny, ERT, Royal Dutch Shell.
"Для української влади надзвичайно важливо, щоб іноземний бізнес почував себе комфортно в нашій країні", - сказала прем'єр.
Вона запевнила, що уряд, президент і парламентська коаліція мають спільні погляди на стратегію подальшого розвитку України, зокрема, щодо здійснення економічних реформ. За словами прем'єр-міністра, завдання уряду на сьогоднішній день полягають в тому, щоб зробити українську економіку відкритою для всіх великих світових бізнес-структур, створити прозорі відносини між бізнесом і владою, впровадивши єдині правила гри для всіх.
"Ми повинні протидіяти тому, щоб хтось заходив в українську економіку через парадний вхід, а хтось стукався у двері", - відмітила вона. Тимошенко розповіла європейським бізнесменам про 20 ініціатив прозорості українського уряду. Прем'єр-міністр заявила, що уряд налаштований на прозоре співробітництво зі світовими інвесторами та вважає своїм пріоритетом усунути всі перешкоди на шляху впровадження великого бізнесу в Україні.
Крім того, виступаючи на конференції "Україна-ЄС", Тимошенко заявила, що Україна є гарним економічним партнером для Європейського Союзу.
Прем'єр нагадала, що після вступу до Світової організації торгівлі країна почала переговори із Брюсселем про створення зони вільної торгівлі, що передбачено також новою поглибленою угодою Україна-ЄС, щодо якої в цей час проходять переговори.
Тимошенко підкреслила, що створення зони вільної торгівлі буде передбачати: вільне пересування товарів, послуг, капіталу та трудових ресурсів. "Як швидко ми зможемо пройти цей шлях, залежить від України. Довгий час Україна сповідувала не дуже чітку стратегію євроінтеграції. Із приходом нашої команди євроінтеграція стала суттю нашої внутрішньої політики", - підкреслила вона. За словами Тимошенко, у новій поглибленій угоді Україна хотіла б бачити положення про політичну асоціацію, "всі ми хотіли б мати надію, шлях, що Україна рано чи пізно буде членом ЄС".
Говорячи про побудову зони вільної торгівлі з ЄС, український прем'єр підкреслила, що Україна просувається в цьому напрямку.
Разом з тим вона відзначила необхідність використовувати існуючі на сьогоднішній день можливості двостороннього співробітництва. Зокрема, такими можливостями є економічна інтеграція на рівні залучення інвестицій і створення спільних підприємств "у значимих сферах економіки". Вона запевнила, що Україна є гарним економічним партнером Євросоюзу, підкресливши, що в економічних показниках на 2008 рік закладено зростання внутрішнього валового продукту на рівні 6,8% і зниження інфляції в 2 рази в порівнянні з попереднім роком
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас