Вимагайте знижку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимагайте знижку

Нерухомість
368
Велике агентство нерухомості вперше розповіло, наскільки відрізняються ціни квартир в оголошеннях від сум реальних угод.
Вартість житла на 3,7% менша від сум, які в середньому спочатку запитують продавці. Такі результати моніторингу одного з найбільших київських агентств нерухомості "Планета Оболонь". При підрахунках агентство використало дані про угоди, укладені за участі агентства, за лютий а також ураховувало тип і місце розташування житла.
Покупці завжди вибирають ті квартири, які перебувають у нижніх рядках цінового рейтингу, пояснює аналітик "Планети Оболонь" Володимир Коломейко. "Люди купують квартири не за середньою ціною, а намагаються купити подешевше", - говорить він. Більш докладних даних агентство не надало.
Інші ріелтори стверджують, що різниця між заявленою та фактичною вартістю житла може бути навіть більша. Власники квартир завищують ціни, щоб не продешевити, а потім роблять знижки при торзі. Їхня величина може становити від 1 до 5%, говорить директор консалтингової компанії "Канзас" Зоя Нестеренко. Якщо продається однокімнатна квартира, то знижка може досягти 1-2%, а якщо багатокімнатна квартира в центрі міста, то торг може доходити до 5%.
"Буває, в одному будинку продаються дві однакові квартири: одну виставляють за $170 тис., іншу - за $190 тис.", - додає Руслан Безуглий, директор агентства нерухомості "Український дім".
Ріелтори вважають, що зараз продавці не надто завищують ціни. Набагато більше вони грішили цим рік-два тому. "Був в 2007 році період, коли деякі (продавці. - "24") розігналися і зупинитися не могли та виставляли якусь нереальну ціну", - згадує Безуглий.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас