Сума середнього хабара в Україні збільшилась до 25-26 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума середнього хабара в Україні збільшилась до 25-26 тисяч гривень

Кримінал
261
В Україні сума середнього хабара в порівнянні з минулим роком збільшилася до 25-26 тисяч гривень.
Про це в інтерв'ю газеті "Україна Молода" сказав начальник департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.
"Хабарництво документувати не так просто, тому що чиновники, особливо вищого рівня, одержують хабарі і через посередників, і на кредитні картки. Ми провели аналіз цих фактів і бачимо, що беруть вони за "вирішення питань" - узгодження, виділення або передачу в оренду землі, за оренду і відчуження державного та комунального майна, потроху беруть у сфері освіти та охорони здоров'я", - відзначив Скалозуб.
За його словами, у регуляторній і дозвільній сфері (за ліцензії, дозвіл) притягуються до відповідальності більше 50% від загальної кількості хабарництва. При цьому в 2008 році із сумою хабара більше 10 тисяч гривень було розкрито 73 злочини, більше 30 тисяч гривень - 39 злочинів.
"У такий спосіб можу констатувати, що сума середнього хабара в порівнянні з минулим роком зросла. Рік тому - 15-16 тисяч, а сьогодні - уже 25-26 тисяч гривень", - відзначив Скалозуб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас