Світові ціни на нафту значно підвищились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту значно підвищились

Енергетика
265
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 10 березня 2008 р. на провідних нафтових біржах значно підвищилися.
Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця поставки склали:
- у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 104,16 (+1,78) дол./бар.;
- у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 107,90 (+2,75) дол./бар.
Відзначимо, що ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 7 березня 2008 р. на провідних нафтових біржах трохи знизилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця поставки склали: у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 102,38 (-0,23) дол./бар.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 105,15 (-0,32) дол./бар.
Напередодні міністр енергетики та гірської промисловості Алжиру Шакіб Хелліль, що головує у цей час в Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), заявив, що з початку другого кварталу цього року щоденний попит на нафту на міжнародних ринках знизиться на 1,4 млн барелів.
Хелліль також висловив упевненість у тому, що прийняте ОПЕК рішення про збереження на нинішньому рівні щоденного нафтовидобутку цілком обґрунтовано. Він підкреслив, що організація прийшла до зазначеного рішення з урахуванням можливого скорочення попиту на нафту на міжнародних ринках у наступному кварталі і достатніх запасах палива в основних країн-споживачів нафти.
Нагадаємо, 5 березня ц.р. ОПЕК на засіданні у Відні вирішила зберегти обсяг видобутку нафти на колишньому рівні. Рішення ОПЕК було обумовлено побоюваннями того, що споживання нафти скоротиться через можливість економічної рецесії в США і традиційного для II кварталу сезонного скорочення попиту на енергоносії. Раніше на засіданні 1 лютого ц.р. ОПЕК вирішила зберегти існуючий обсяг нафтовидобутку до початку II кварталу ц.р. З 1 грудня 2007 р. квота нафтовидобутку для 10 країн картелю, куди не входять Ангола, Ірак та Еквадор, становить 27,253 млн бар./день
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас