Тимошенко: Уряд зробить прозорою приватизацію і ліквідує двовладдя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Уряд зробить прозорою приватизацію і ліквідує двовладдя

Казна та Політика
165
Український уряд обіцяє європейським бізнесменам прозору приватизацію і ліквідацію двовладдя в країні.
З такими тезами Юлія Тимошенко виступила в Брюсселі перед зборами інвесторів з Євросоюзу.
Про це повідомляє "5 канал".
Прем'єр-міністр пообіцяла, що її уряд продасть щонайпотужніші вітчизняні підприємства зв'язку, хімічної промисловості і електроенергетики чисто і прозоро.
Тимошенко також заявила, що уряд працюватиме значно ефективніше, якщо його функції припинить дублювати президентська гілка влади. На її думку, виправити ситуацію може конституційна реформа.
Прем'єр-міністр України заявила, що шанси України перетворитися на президентську республіку малі. Оскільки Верховна Рада готова підтримати саме парламентську форму правління в країні, відзначила Тимошенко.
"Я думаю, що пройти через український парламент має шанс тільки парламентська форма правління. Сьогодні за цю форму буде абсолютна більшість в парламенті. Чисто президентська форма правління не зможе в парламенті набрати необхідну кількість голосів. Але я вважаю, що дискусія в суспільстві повинна продовжуватися, що всі бачення політики повинні бути відображені. І, власне, потрібно вибрати той шлях, який найкоротший і який власне наводить лад в нашому власному українському будинку", - заявила прем'єр-міністр України.
Нагадаємо, раніше Тимошенко заявляла, що з нової Конституції України "потрібно точно прибрати" або посаду прем'єра, або посаду президента ". "Доведеться обов'язково ліквідувати встановлене за останні десять років двовладдя в країні. Абсурдно, коли країною керують дві посадові особи - президент і прем'єр-міністр - з практично повністю співпадаючими функціями і повноваженнями", - сказала вона.
На думку Тимошенко, вибрати форму правління - президентську або парламентську - повинен народ. Проте провести відповідний консультативний референдум не вдасться, а через парламент можна буде провести тільки останній варіант, прогнозує Тимошенко. "Консолідація політичних сил в парламенті можлива тільки для ухвалення нової Конституції з чисто парламентською формою правління. Інший варіант Конституції - президентська форма правління - в парламенті України не проходить за умовчанням", - сказала прем'єр.
Відзначимо, Юлія Тимошенко знаходиться з дводенним робочим візитом в Брюсселі. Сьогодні вона проведе зустріч з учасниками “Європейського круглого столу промисловців" і прийме участь в конференції “УКРАЇНА-ЄС", в 12-му засіданні Ради з питань співпраці між Україною і Європейським Союзом, зустрінеться з Генеральним секретарем Ради Європейського Союзу, Високим Представником з питань Загальної зовнішньої безпеки і політики Хав"єром Соланой. Також прем'єр-міністр зустрінеться з представниками Європейського Єврейського Центру.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас