Долар до євро торгується поблизу рекордного мінімуму на очікуваннях зростання втрат на кредитних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар до євро торгується поблизу рекордного мінімуму на очікуваннях зростання втрат на кредитних ринках

Валюта
1541
Американський долар торгується до євро у вівторок поблизу рекордного мінімуму на припущеннях, що втрати на кредитних ринках і небажання банків видавати кредити підштовхнуть економіку США до рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Станом на 9:27 курс долара до євро склав $1,5346. Під час торгів у п'ятницю він опускався до рекордно низької позначки $1,5459 після виходу даних щодо безробіття в США. Число робочих місць в економіці США в лютому зненацька знизилося другий місяць підряд - на 63 тис., що стало рекордним скороченням з березня 2003 року. Аналітики очікували збільшення показника в середньому на 25 тис.
"Долар продовжить слабшати найближчим часом, - вважає економіст Barclays Capital Девід Форрестер. - Списання активів у фінансовому секторі США ще не закінчилося". На його думку, долар може подешевіти до євро до $1,55 протягом місяця.
Citigroup, найбільший банк США, домовився про уливання $1 млрд у шість своїх фондів, що інвестують у муніципальні облігації, у зв'язку з падінням їхньої вартості, повідомила New York Times.
Royal Bank of Scotland, четвертий за розміром у світі валютний трейдер, скоротив прогноз курсу долара до євро та ієни, пославшись на уповільнення економічного зростання в США.
На думку аналітиків банку, долар подешевіє до $1,57 за євро до кінця червня. Раніше банк прогнозував зниження курсу американської валюти до євро до $1,52 до кінця березня.
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку Федеральної резервної системи США показує, що трейдери оцінюють імовірність її скорочення на засіданні ФРС 18 березня на 75 базисних пунктів в 90%. У цей час ставка становить 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас