Євросоюзу сподобалось, як себе поводить Україна в газовому конфлікті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюзу сподобалось, як себе поводить Україна в газовому конфлікті

Енергетика
216
Україні вдалося зберегти репутацію надійного газового транзитера під час конфлікту з "Газпромом", заявляє представник Єврокомісії Ферран Тарраделлас-Еспуні.
"Під час україно-російського газового конфлікту ми не зафіксували зменшення тиску газу в трубопроводі, що свідчить на користь репутації України як транзитної країни", - сказав він.
Нагадаємо, що під час газового конфлікту Європейський комісар Андріс Пібалгс і міністр економіки Словенії, що на даний момент головує в ЄС, Андрій Визьяк наполягали на забезпеченні безперервних поставок газу в Євросоюз.
"Європейський Союз вважає, що в минулому компанія "Газпром" засвідчила чітке виконання своїх зобов'язань про надійні поставки газу в Євросоюз, а Україна виконувала таку ж партнерську роль як транзитер газу в ЄС", - підкреслюється в повідомленні.
"Євросоюз надає цьому величезне значення та очікує від сторін, що вони докладуть всі можливі зусилля для знаходження швидкого та тривалого вирішення їхніх протиріч. Крім того, ми сподіваємося, що обидві сторони будуть гарантувати, що ці протиріччя не торкнуться поставок газу в ЄС", - відзначив Пібалгс.
Нагадаємо, 4 березня російський постачальник газу "Газпром" скоротив постачання газу в Україну ще на 25%, і не відкидає чергового скорочення.
Перше обмеження поставок відбулося 3 березня: тоді "Газпром" повідомив про скорочення поставок газу в Україну до 46 млн кубометрів на добу, оскільки, за даними російської компанії, за Україною залишається заборгованість у розмірі двох мільярдів кубометрів газу на суму майже 600 млн доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас