Обсяг біржевих угод по лінії МАБ СНД склав понад 3 трлн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг біржевих угод по лінії МАБ СНД склав понад 3 трлн дол.

Фондовий ринок
101
Обсяг біржових угод, які були організовані Міжнародною асоціацією бірж, МАБ, країн СНД, торік досяг більше $3 трлн. "За словами учасників засідання Ради МАБ, що відбулось учора в Алма-Аті, біржові ринки в рамках СНД як і раніше активно розвиваються. Загальний обсяг біржових угод, організованих учасниками МАБ у країнах Співдружності, торік дорівнював $3,1 трлн., таким чином, в 1,8 рази перевищивши показники 2006 року", - говориться в повідомленні.
У засіданні Ради взяли участь голова Московської міжбанківської валютної біржі, ММВБ, Олександр Потьомкін, керівник Казахстанської фондової біржі Азамат Джолдасбеков, а також президенти бірж Білорусії, України, Азербайджану та Узбекистану. Головною темою цієї зустрічі стало обговорення можливостей взаємодії бірж із національними банками в умовах напруженості, що збільшується, на фінансових ринках. Керівники бірж підкреслили, що на даний момент біржі займаються впровадженням в оборот нових фінансових інструментів, які сприяють національним банкам у проведенні грамотної кредитної політики.
Як ухвалили учасники засідання, криза іпотечного кредитування в США та низці західних країн - це перевірка на міцність національних фінансових систем країн СНД. За словами Потьомкіна, у країнах СНД збережена стабільність банківських систем і стійкий стан фінансових ринків навіть в екстрених умовах, а виходить, перевірка на міцність витримана. Зокрема, в останні роки на ММВБ одержали істотне поширення операції СВОП з інструментами "долар-рубль" і "євро-рубль" та операції РЕПО з інструментами ринку цінних паперів. Ці операції надають можливість Банку Росії забезпечити регулювання ліквідності фінансово-банківської системи, повідомляє інформаційне агентство Росфінком.
Учасники засідання затвердили Положення про Комітет технічної політики при МАБ СНД, що було вирішено створити на загальних зборах членів Асоціації в Ростові-на-Дону 3 серпня 2007 року. Відповідно до цього документа, установився порядок діяльності Комітету відносно технічної політики. Були також визначені його завдання з питань розвитку інформаційних технологій, які особливо актуальні через необхідність регулярної модернізації електронних торговельних систем, які застосовуються біржами, тобто членами асоціації, в умовах сильного зростання біржових оборотів
Чергові Загальні збори членів МАБ СНД Радою було вирішено провести в Мінську. Вони відбудуться в період з 7 по 10 липня поточного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас