ВР створила комісію для розслідування зловживань Тендерною палатою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР створила комісію для розслідування зловживань Тендерною палатою

Казна та Політика
94
У Верховній Раді зареєстрований проект постанови "про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування зловживань Тендерною палатою України під час здійснення процедур державних закупівель і лобіювання народними депутатами України Ткаченко і Яценком в парламенті інтересів цієї організації". Проект розміщений на офіційному сайті парламенту.
Проект постанови внесений на розгляд народними депутатами від НУ-НС Михайлом Полянчичем і Миколою Кульчинським.
Відзначимо, 30 січня ц.р. голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк заявив, що добиватиметься ухвалення закону про державні закупівлі в найкоротші терміни. А.Яценюк пояснив, що ухвалення президентського законопроекту зменшить повноваження Тендерної палати і збільшить граничний поріг закупівель без тендерів до 100 тис. грн.
31 січня ц.р. В.Ющенко заявив, що потрібно ліквідовувати Тендерну палату України, яка контролює сферу державних закупівель.
Нагадаємо, 5 березня ц.р. Антимонопольний комітет України заявив, що в 2007 р. кожна третя процедура держзакупівель здійснювалася з порушенням законодавства.
Відповідно до повідомлення, всього комітет перевірив минулого року 2966 процедур закупівель товарів, робіт і послуг проти 300 в 2006 році. За наслідками перевірок виявлено порушення за 944 процедурам. Викрито 23 процедури закупівель, які мали ознаки злочинів, складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення, правоохоронними органами порушено 5 кримінальних справ.
Крім того, констатують в АМКУ, як показав аналіз, у 2007 році істотно виросло використання державних коштів при здійсненні держзакупівель. Так, загальна сума державних коштів за укладеними угодами збільшилася в 5,7 разу: з 25,5 млрд грн до 142 млрд грн.
При цьому частина використання державних коштів за процедурою закупівлі у одного учасника і з обмеженою участю досягла 54,2%, хоча в 2006 році складала 19%. За висновками комітету, це зумовлено недосконалістю законодавства у сфері держзакупівель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас