Київ скорочує кількість маршруток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ скорочує кількість маршруток

149
З початку року мережа маршрутних перевезень у Києві скоротилася з 40% до 30%. До кінця 2008 року київська влада планує скоротити перевезення пасажирів у маршрутних таксі до 12-15%.
Про це заявив сьогодні перший заступник голови КМДА Денис Басс.
Він підкреслив, що торік було для здійснення пасажироперевезень закуплено 200 одиниць наземного комунального транспорту, у цьому буде придбано мінімум 500.
"Відбувається тиск на маршрутну мережу", - прокоментував він, відзначивши, що влада столиці переконана, що в Києві маршрутки повинні обслуговувати лише ті маршрути, де в них є необхідність, і там, де немає великого потоку пасажирів для громадського транспорту. "В інших випадках ми будемо додавати автобуси", - підкреслив Басс.
"Маршрутна мережа перевозить зараз 30%. І ця різниця - на 10% - скоротилася з початку року. Я думаю, що до кінця року ми доведемо цю цифру до 12-15%", - сказав він.
Як повідомив Басс, затверджений граничний тариф для маршрутних перевезень, що складає 1,75 грн. "Ми будемо наполягати на тому, щоб тариф у місті залишився незмінним - від 0,75 грн. до 1,75 грн. залежно від довжини маршруту", - сказав Басс.
Що стосується заяв приватних перевізників про намір провести 12 березня акцію протесту з вимогою переглянути убік збільшення чинні тарифи, перший заступник мера заявив: "Пікетувати мерію їм нема рації. За розпорядженням Кабінету Міністрів ми не впливаємо на ціноутворення, тому що ми не можемо дотувати перевізників. Більше того, сам перевізник вправі визначати цю вартість. Але якщо ціна буде величезною, то ми будемо на ці маршрути ставити наші автобуси".
Крім того, за словами Басса, у цей час уже є багато перевізників, які бажають працювати в Києві за поточними тарифами. УНІАН
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас