Шлапак списує збитки Укртелекому на роботу менеджменту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак списує збитки Укртелекому на роботу менеджменту

121
Секретаріат Президента вважає збиткову діяльність, що передбачає фінансовими планами, найбільшої телекомунікаційної компанії Укртелеком результатом незадовільної роботи менеджменту компанії, заявив перший заступник глави Секретаріату Олександр Шлапак.
"Фінансовий план Укртелекому знову пропонується зі збитками. Отже, державний менеджмент не може впоратися із завданням виведення підприємства на новий рівень", - сказав він.
Шлапак висловився проти затягування процесу приватизації Укртелекому і за якнайшвидше вирішення питання про виведення системи спецзв'язку в окремий підрозділ.
"Укртелеком потрібно було приватизувати ще кілька років тому. Не пізно зробити це ще й сьогодні, однак і далі відкладати приватизацію Укртелекому, на нашу думку, у жодному разі не можна", - сказав він.
Доцільність якнайшвидшої приватизації компанії Шлапак обґрунтував поступовою втратою компанією її стратегічного потенціалу.
"На сьогоднішній день він (Укртелеком) втрачає стратегічні позиції. Релейний зв'язок уже мало кого цікавить, з'являються нові технічні можливості. Думаю, завтра він і цікавити особливо нікого не буде", - сказав він.
При підготовці умов приватизації компанії, як підкреслив Шлапак, повинні бути вирішені питання виведення системи спецзв'язку зі структури Укртелекому, а також забезпечення зв'язком населених пунктів у сільській місцевості.
Шлапак додав, що Укртелеком поки залишається привабливим об'єктом для потенційних покупців.
"Це об'єкт надзвичайно цікавий. Необхідно було б провести декілька дуже серйозних road-show, пропонувати цей об'єкт у Європі, у Північній Америці, в Азії, де є сьогодні дуже серйозні ресурси та нові інвестори, які могли б принести не тільки гроші, але й нові технології", - додав він.
Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів вирішив перевірити фінансово-господарську діяльність Укртелекому за 2006-2007 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас