Жінка в армії: "так" чи "ні"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінка в армії: "так" чи "ні"?

658
Ученим удалося довести, що жінки можуть бути потрібні на військовій службі багато в чому завдяки низці своїх відмінностей від чоловіків.
Класичним прикладом із цієї сфери є неканонічний сюжет зі Старого Завіту.
Численні дослідження переконливо свідчать, що, незважаючи на об'єктивну фізичну слабкість у порівнянні із чоловіком, жінки більш витривалі і при тривалих навантаженнях можуть, наприклад, довше залишатися на дистанції та продовжувати біг.
Високорозвинена інтуїція безперечно є однією із сильних сторін слабкої статі, про що свідчать дані практично всіх психологічних досліджень. У силу інтересу до дрібниць і деталей жінка значно спостережливіша від чоловіка, що й слугує джерелом жіночої інтуїції.
На думку експертів, у жінок на відміну від чоловіків краще розвинений периферійний зір, що дозволяє їм миттєво охоплювати всі деталі обстановки в цілому одним поглядом. Ефективний периферійний зір багатьох жінок досягає повних 180 градусів. Очі ж чоловіка забезпечують "тунельне" бачення, тобто здатність бачити чітко і ясно прямо перед собою, але на велику відстань.
Загальновідомо, що півкулі мозку в чоловіка мають свою жорстку спеціалізацію, жінка працює одночасно двома півкулями. Саме тому чоловік здатний виконувати тільки одну справу, у той час як жінка одночасно робить кілька справ.
На жаль, проходження служби жінками в українській армії та інших силових структурах супроводжується певними проблемами...
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас