Ричард Фішер: ФРС не планує подальшого скорочення ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ричард Фішер: ФРС не планує подальшого скорочення ставок

178
Інвестори не повинні вважати, що Федеральна резервна система Сполучених Штатів буде і надалі скорочувати ключову процентну ставку з постійною швидкістю.
Про це заявив у п'ятницю 7 березня президент федерального резервного банку Ричард Фішер в інтерв'ю Bloomberg Television у Парижі.
За його словами, у січні ФРС відреагувала на зміни економічної ситуації добре обміркованими діями. "Але це не повинно привести до того, що ринок почне очікувати, що ми й далі підемо по шляху зниження ставки", - сказав він.
Із серпня ФРС США знизила ключову процентну ставку на 2,25 процентних пункти, довівши її до 3%. Причому на 1,25 процентних пункту ставка була знижена в січні поточного року, що стало найшвидшим темпом її зниження за останні два десятиліття.
Фішер також розвіяв чутки, начебто ФРС планує провести термінову нараду після недавнього збільшення вартості кредитів. "Я б хотів застерегти вас від думки, що лише через помітну подію на кредитних ринках, що відбулася вчора, ми раптом вирішили провести засідання комітету з операцій на відкритому ринку, і змінити ставки у відповідь. Так це не робиться", - сказав він.
6 березня Європейський центробанк зберіг ключову процентну ставку на рівні 4%. Банк Англії зберіг свою ставку на позиції 5,25%. А 7 березня Банк Японії повідомив про збереження процентної ставки без змін на позиції 0,5%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас