Число робочих місць в США в лютому несподівано зменшилось другий місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число робочих місць в США в лютому несподівано зменшилось другий місяць поспіль

Казна та Політика
97
Число робочих місць в економіці США в лютому зненацька знизилося другий місяць підряд - на 63 тис., що стало максимальним падінням з березня 2003 року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці.
Аналітики очікували зростання показника в середньому на 25 тис.
Згідно з переглянутими даними, у січні число робочих місць у США зменшилося на 22 тис., а не на 17 тис., як повідомлялося раніше.
Безробіття в країні в лютому опустилися до 4,8% з 4,9% у січні, тоді як експерти очікували збільшення його рівня до 5%.
Втрата робочих місць, одночасно з падінням вартості будинків, збільшенням цін на енергоносії і жорсткістю умов кредитування підвищує ймовірність ослаблення споживчих витрат. Погіршення ситуації на американському ринку праці є однією з основних причин, через які керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) США має намір продовжувати цикл зниження базової процентної ставки.
"Ринок праці зазнає значного ослаблення, - відзначає головний економіст з американських ринків Deutsche Bank Securities у Нью-Йорку Джозеф Лавонья. - Темпи економічного зростання США, імовірно, скоротяться в цьому кварталі в умовах млявих витрат населення країни".
Число робочих місць у сфері послуг США в лютому збільшилося на 26 тис., у роздрібній торгівлі - знизилося на 34,1 тис., у будівельному секторі - на 39 тис., у виробничому - на 52 тис.
Середня погодинна оплата праці виросла в США на 0,3% у порівнянні із січнем і на 3,7% щодо лютого минулого року. Аналітики прогнозували збільшення цих показників відповідно на 0,3% і 3,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас