Податківці РФ перевірять торгівлю і нерухомість в 2008 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці РФ перевірять торгівлю і нерухомість в 2008 році

152
Головними об'єктами уваги для російської податкової служби цього року стануть гіпермаркети і торгові центри, операції з нерухомим майном, обробні виробництва, роздрібна та оптова торгівля. Про це говориться в повідомленні прес-служби ФПС.
"Одним із пріоритетних напрямків роботи ФПС Росії на 2008 рік є вдосконалювання аналітичної і контрольної роботи з галузями, у яких аналіз показує наявність найбільшої питомої ваги платників податків з ризиком приховання заробітної плати (роздрібна та оптова торгівля, обробні виробництва, операції з нерухомим майном)", - говориться в повідомленні.
За даними податківців, у цих же галузях спостерігається найбільша кількість збиткових організацій, тому ФПС має намір досліджувати причини їхньої збитковості і перспективи оздоровлення.
"Також був проведений аналіз, що показав, що, незважаючи на такі фактори, як збільшення імпорту, повсюдний бум будівництва гіпермаркетів, великих торгових центрів, розвиток мережевих магазинів, надходження податків від галузі торгівлі в 2007 році знизилися. У зв'язку з цим дана галузь буде перебувати в зоні підвищеного контролю податкових органів", - попередила ФПС.
З початку року податківці вже висунули претензії двом найбільшим торговельним мережам. Наприкінці січня був арештований власник мережі парфумерних магазинів - Арбат Престиж - Володимир Некрасов за підозрою в несплаті податків .
На цьому тижні стало відомо, що найбільший продавець побутової техніки - Ельдорадо - одержав податкові претензії на загальну суму 8,0 мільярдів рублів .
У повідомленні також говориться, що у зв'язку із завершенням податкової амністії ФПС також має намір приділити особливу увагу повноті декларування фізособами додаткових доходів під час деклараційної кампанії
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас