Київ уважає шантажем намір перевізників припинити роботу маршрутних таксі з 12 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ уважає шантажем намір перевізників припинити роботу маршрутних таксі з 12 березня

117
Київська міська державна адміністрація вважає шантажем намір компаній-перевізників припинити роботу маршрутних таксі в Києві з 12 березня у разі невиконання адміністрацією їхніх вимог.
Про це журналістам сказав перший заступник голови міськадміністрації Денис Басс.
"Що стосується цих погроз, то крім як шантажем, це назвати важко", - сказав він.
Київміськадміністрація має намір відстоювати свою позицію, що тариф на проїзд у маршрутках повинен залишатися 0,75-1,75 гривні залежно від довжини маршруту.
Басс запевнив, що є багато перевізників, які у випадку проведення нових конкурсів на організацію перевезень на окремих маршрутах готові працювати зі збереженням чинних тарифів.
На його думку, погроза перевізників припинити роботу пов'язана з тим, що влада міста активно займаються відновленням рухомого складу наземного комунального транспорту через що перевезення маршрутками зменшуються.
Він зазначив, що зараз маршрутки перевозять близько 30% пасажирів на ринку міських перевезень.
Адміністрація планує, що перевезення маршрутками скоротяться до 10-12% в 2008.
Як повідомляло агентство, компанії-перевізники мають намір припинити роботу маршрутних таксі в Києві з 12 березня у випадку невиконання Київміськадміністрацією їхніх вимог.
Серед основних вимог - заборонити комунальному підприємству "Київпастранс" використовувати рухомий склад у режимі маршрутних таксі.
Усього в Києві працює 73 приватних перевізники, які мають у своєму розпорядженні автопарк із близько 2,5 тис. маршруток.
У Києві в маршрутних таксі діють такі тарифи: проїзд до 3 км - 0,5 гривні, від 3 до 5 км - 0,75 гривні, від 5 до 10 км - 1 гривня, від 10 до 15 км - 1,25 гривні, від 15 до 20 км - 1,5 гривні, понад 20 км - 1,75 гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас