Мінпаленерго має намір перевірити виконання НПЗ графіків реконструкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаленерго має намір перевірити виконання НПЗ графіків реконструкції

Енергетика
136
Міністерство палива й енергетики має намір створити міжвідомчу робочу групу для перевірки стану виконання планів-графіків реконструкції й модернізації нафтопереробних заводів.
Про це сказано в повідомленні Міністерства палива й енергетики.
Рішення про створення групи було прийнято 4 березня на засіданні експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти й нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.
Планується, що до складу міжвідомчої робочої групи ввійдуть представники Мінпаленерго, Міністерства охорони навколишнього середовища й Державного комітету з технічного регулювання й споживчої політики.
За результатами перевірки НПЗ повинен бути підготовлений звіт і відповідні пропозиції, які будуть винесені на засідання експертно-аналітичної групи.
Як повідомляло агентство, Державний комітет з технічного регулювання й споживчої політики призупинив до 1 травня 2008 року дію свого наказу № 8 від 16 січня, яким скасовувався дозвіл нафтопереробним заводам випускати дизельне паливо з масовою долею сірки до 0,5% і бензин - до 0,1% до 2011 року.
Україна з 2008 року ввела нові національні стандарти "Бензини автомобільні підвищеної якості" й "Дизельне паливо підвищеної якості", що відповідають вимогам Євро-3 й Євро-4.
Планувалося, що до 2011 року нові стандарти будуть діяти паралельно зі старими.
Це було пов'язано з відсутністю на нафтопереробному заводі "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірна, Івано-Франківська область) і НПК "Галичина" (Дрогобич, Львівська область) процесів гідроочищення дизельного палива та ізомеризації бензину.
Паливо стандартів Євро-3 й Євро-4 випускає тільки Лисичанський НПЗ (ВАТ "Лінік", Луганська область).
Планується, що Одеський НПЗ почне випуск палива за новими стандартами вже у квітні 2008 року.
Іншим підприємствам потрібно побудувати або модернізувати установки гідроочищення дизпалива й побудувати блоки ізомеризації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас