Секретаріат президента наполягає на приватизації "Укртелекому" цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат президента наполягає на приватизації "Укртелекому" цього року

Фондовий ринок
77
У секретаріаті президента України вважають за необхідне вже в 2008 році приватизувати ВАТ "Укртелеком", оскільки державний менеджмент не в змозі забезпечити його подальший прибутковий розвиток.
"Нам потрібно було приватизувати "Укртелеком" ще кілька років тому назад. Не пізно це зробити ще й сьогодні, але далі відкладати приватизацію "Укртелекому", на нашу думку, у жодному разі не можна.
Про це говорить ситуація в самому "Укртелекомі", - сказав перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в п'ятницю в Києві.
За його словами, "Укртелеком" поступово втрачає свою ефективність. "Сьогодні такий зв'язок уже мало кого цікавить, оскільки є інші технічні можливості. Завтра можливо, уже нікого не зацікавить, з огляду на те, що фінансовий план "Укртелекому", що був запропонований і розглянутий на нинішній рік, другий рік підряд пропонується зі збитками", - сказав Шлапак.
При цьому він додав: "Це означає, що державний менеджмент не в змозі впоратися із завданням виведення цього підприємства на новий рівень".
У той же час він підкреслив, що до приватизації "Укртелекому" необхідно приступити, але не "просто ударом молотка". "Незважаючи на всі обставини, це надзвичайно цікаве підприємство для багатьох інвесторів, тому ми вважаємо, що варто було б провести декілька серйозних ролз-шоу, пропонувати його в Європі, у Північній Америці, в Азії, де є сьогодні дуже серйозні ресурси, нові цікаві інвестори, які могли б привезти не тільки гроші, але й нові технології", - запропонував Шлапак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас