Медведєв: Урядові України вдалось знизити темпи інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Урядові України вдалось знизити темпи інфляції

Казна та Політика
369
Уряду України вдалося зробити невеликий, але важливий крок до зниження темпів інфляції, повідомив радник прем'єр-міністра Олег Медведєв.
"Її (інфляції) лютневе уповільнення на 0,2% є позитивним сигналом. Важливим фактором в уповільненні місячної інфляції стало зниження темпів приросту цін на продукти харчування від 4,4% у січні до 3,9% у лютому", - сказав він журналістам у п'ятницю.
За словами Медведєва, такого результату вдалося досягти всупереч негативній світовій тенденції до прискорення інфляції і "незважаючи на зусилля опонентів уряду (України) щодо істотного посилення інфляційних очікувань".
"Крім того, потрібно взяти до уваги стартові умови, з яких почав роботу уряд Тимошенко. За підсумками 2007 року інфляція вже становила майже 17%, а якщо оцінювати інфляцію чотирьох останніх місяців діяльності уряду Януковича в річному вимірі, то її темпи дорівнювали б 30%", - вважає радник прем'єра.
О.Медведєв відзначає, що за два місяці неможливо переломити "таку потужну тенденцію, що формувалася протягом півтора роки". Для цього, за його словами, необхідні "місяці і місяці кропітких спільних зусиль" уряду та Національного банку.
"Ці установи працюють у напрямку зниження темпів інфляції, і за даних складних економічних умов навіть відвойовані два десятих відсотки (0,2% інфляції) є досить позитивним кроком, хоча, відверто кажучи, не таким великим, як хотілося б ", - сказав радник прем'єра.
Він відзначив, що уряд зосередив зусилля на розробці антиінфляційного пакета, що "саме по собі є чинником зниження інфляційних очікувань, отже, і інфляції".
Радник прем'єра підкреслив, що для гальмування інфляційної динаміки в середньо- і довгостроковому плані необхідно пройти через глибокі інституційні та структурні реформи, які вже заплановані в урядовій програмі "Український прорив".
"Уряд Тимошенко готовий сприймати будь-які пропозиції та критику, що йде від експертного середовища і від суспільства. Разом з тим, він не має наміру вислуховувати обвинувачення від Віктора Януковича і його колег, які, будучи при владі, проґавили стрибок цін, не почали ніяких своєчасних заходів і позбавили себе морального права критикувати своїх спадкоємців", - сказав Медведєв
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас