Турчинов розвантажить Пинзеника? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов розвантажить Пинзеника?

Казна та Політика
212
Кабінет Міністрів України має намір удосконалити організаційне забезпечення податкової і митної політики.
Для цього планується передати частину кураторських повноважень над Державною податковою адміністрацією України і Держмитслужбою від Міністерства фінансів безпосередньо Кабінету Міністрів.
Фактично ж, мова йде про перерозподіл обов'язків між міністром фінансів Віктором Пинзеником і першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим.
У структурі Секретаріату Кабміну на базі Управління фінансової політики планується створити відділ з питань податкових і митних доходів, підлеглий прямо міністрові Кабінету Міністрів Петру Крупкові, повідомляє видання. Відділ буде опікувати три напрямки. Перший - методологія адміністрування обов'язкових платежів (підготовка аналітичних матеріалів, необхідних у роботі уряду, експертиза нормативних актів, що готуються, і моніторинг податкового законодавства з метою усунення наявних прогалин). Другий - розгляд звернень, і третій - внутрішня політика "для встановлення контролю над виконанням підрозділами органів виконавчої влади основних положень податкової політики уряду".
Секретаріат уряду, за даними щотижневика, хоче надати новому підрозділу право обов'язкового візування експертних висновків до проектів законодавчих і нормативно-правових актів і створювати міжвідомчі робочі групи з питань оподатковування. Кабмін має намір підключити своїх співробітників до особистої участі в перевірках фактів зловживання службовим становищем чиновниками податкової адміністрації та митниці, а також до підбору кадрів для Мінфіну, головних податкового і митного офісів
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас