Жінкам на 8 Березня дарують зовсім не те, що вони хочуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінкам на 8 Березня дарують зовсім не те, що вони хочуть

367
Що подарувати дружині, мамі, співробітниці або просто подрузі? Це питання щорічно мучить мільйони чоловіків напередодні 8 Березня, а відповіді, як правило, ті самі. Справа в тому, що, як показують соціологічні дослідження, росіяни у своїх "подарункових" пристрастях залишаються вірні старим добрим традиціям, але при цьому з року в рік поступово збільшують свої витрати по цій статті.
Якщо вірити результатам останнього опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), найпоширеніший подарунок, що респонденти планують піднести улюбленим дамам у Міжнародний жіночий день, - це квіти (40%). Чимало й тих, хто має намір подарувати сувеніри, листівки, портмоне (31% опитаних) або цукерки (26%), а також тих, хто зупинив свій вибір на парфумерії, косметиці, біжутерії (22%) або іграшках (10%). Більш дорогі подарунки, до яких, крім ювелірних прикрас, соціологи чомусь віднесли одяг, взуття і побутові прилади, чоловіки підносять тільки в 3% - 5% випадків. При цьому 6% респондентів не мудруючи лукаво мають намір вручити милій серцю жінці... безпосередньо гроші. Стільки ж опитаних планують зробити що-небудь по дому. А от 11% взагалі нікому нічого дарувати в цей день не збираються. Правда, в основному це представники старшого покоління - ті, кому за 60.
Однак насправді жінки мріють одержати на це свято зовсім не те, що їм дарують, відзначає "Комсомольська правда". Як пише видання, недавно в Інтернеті було проведено опитування на тему: "Який презент на 8 Березня вам найбільше сподобався?". Відповіді дам переконливо довели, що їхні сподівання майже не збігаються з намірами чоловіків: лідерами рейтингу, як і слід було сподіватися, виявилися "дорогі подарунки". Деякі з радістю відзначили подарований їм "редуктор заднього моста", а також "кольє з діамантами", "сумку, на яку я рік облизувалася", "абонемент у фітнес-клуб", путівки на курорти та турпоїздки в Париж. А от квітковим букетам виявилися раді поодинокі учасниці опитування.
Втім, це протиріччя стосується не тільки 8 Березня. Аналогічна ситуація спостерігається, приміром, і в новорічні свята, коли більшість жінок залишаються не задоволені отриманими презентами. Судячи з опитувань, практично кожна представниця прекрасної статі мріє про подорож, але тільки 2% чоловіків готові на такі витрати, а найвдалішими подарунками на Новий рік є годинник і прикраси: їх планує дарувати приблизно п'ята частина росіян, і майже стільки ж чекають такого подарунка для себе. Як би то не було, а вже на 8 Березня чоловікам не завадило б переглянути своє занадто консервативне ставлення до подарунків і переключитися із квітів та листівок на що-небудь дійсно варте, тим більше що, як показує практика, невдалий презент може зруйнувати навіть найміцнішу сім'ю.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас