ВР створила комісії з розслідування діяльності Добкіна, Черновецького та Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР створила комісії з розслідування діяльності Добкіна, Черновецького та Луценка

164
На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада України прийняла три постанови про створення слідчих комісій з питань розслідування діяльності мерів Києва та Харкова Леоніда Черновецького та Михайла Добкіна, а також міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Зокрема Верховна Рада прийняла постанову "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України міським головою Харкова Добкіним Михайлом Марковичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Геннадієм Адольфовичем в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин при виконанні ними своїх службових обов'язків". За таке рішення проголосували 223 народних депутаи (згідно з Регламентом ВР - для прийняття постанови необхідно 150 голосів).
Постановою створена Тимчасова слідча комісія з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України керівниками міста Харкова. Одним із завдань діяльності Тимчасової комісії передбачено вивчення обставин численних порушень Конституції України, законів України керівництвом м. Харкова, яка має донести до громадськості та мешканців міста Харкова реальний стан справ у Харкові в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин.
Разом з тим Верховна Рада прийняла постанову "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень Київським міським головою Черновецьким Л.М. та посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Києві". За таке рішення проголосувало 248 народних депутатів.
ТСК має вивчити всі обставини, а також донести до громадськості та мешканців міста Києва реальний стан справ у столиці в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин.
Також Верховна Рада прийняла постанову "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин і фактів щодо порушень Конституції України та законів України, а також численних зловживань службовим становищем Міністром внутрішніх справ України Луценком Юрієм Віталійовичем". За таке рішення проголосувало 219 народних депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас