Продан сподівається вже наступного тижня відмовитись від газових посередників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан сподівається вже наступного тижня відмовитись від газових посередників

Енергетика
89
Міністр палива та енергетики України Юрій Продан прогнозує, що українська делегація направиться в Москву для переговорів про відмову від посередників при поставках газу вже на наступному тижні.
В інтерв'ю журналістам у Душанбе міністр повідомив, що уряд повинен направити директиви української делегації, у яких буде поставлене питання про відмову від посередників, а також про необхідність зберегти ціну на газ 179,5 доларів за тисячу кубометрів. Він не виключив, що директиви вже були передані делегації 6 березня.
При цьому Продан підкреслив, що на січень і лютий буде збережена колишня схема поставок газу і ціна, а з 1 березня повинні бути підписані нові домовленості про поставки газу без посередників.
Міністр висловив думку, що ефективність схеми поставок без посередників буде набагато вищою. "Без посередників можна ефективно проводити розрахунки і працювати, не маючи, м'яко кажучи, тих непорозумінь, які виникали при роботі з посередниками", - сказав міністр палива та енергетики.
У той же час він відмовився коментувати лист прем'єр-міністра Юлії Тимошенко президентові України, що стосується поставок газу, пославшись на те, що не ознайомлений з його текстом, оскільки перебуває в складі української офіційної делегації в Таджикистані.
Нагадаємо, 6 березня Юлія Тимошенко направила лист главі держави Віктору Ющенкові у відповідь на звернення президента щодо ситуації в газовій сфері. У ньому вона запевняє, що Кабмін вирішить всі проблеми з поставками газу, "якщо вище керівництво України буде виступати з єдиною консолідованою позицією на міжнародному рівні, що базується винятково на захисті національних інтересів нашої держави".
Тимошенко підкреслила у своєму листі, що Кабінет міністрів не може погодитися з деякими умовами домовленостей президентів України і Росії. Відзначивши, що "уряд повністю контролює ситуацію, і відповідає за забезпечення газом населення та промисловості країни, безперебійні поставки російського газу в Європу через територію України", Тимошенко висловила впевненість, що в найближчі дні "вдасться прийти до згоди з російськими партнерами щодо укладання контрактів і взаємних розрахунків, ліквідації сумнівних посередників, виключення інцидентів і непорозумінь у майбутньому".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас