В Європі за рівнем життя Україна випередила тільки Македонію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі за рівнем життя Україна випередила тільки Македонію

365
Україна виявилася на 57 місці з 63 країн за якістю життя. Такий результат дали дослідження декількох організацій за оцінкою соціально-економічних результатів і потенціалу країни, які проводилися протягом двох років, пише щоденна газета 15 хвилин.
За всіма показниками Україна випередила тільки Індію, Казахстан, Македонію, ПАР і Парагвай. У порівнянні з європейськими країнами і державами колишнього Союзу якість життя в Україні оцінено як одну з найнижчих.
Організатори рейтингу на ґрунті всіх показників відзначають особливо складну демографічну ситуацію в країні. За прогнозами, населення України до 2030 року може скоротитися до 37,5 млн чоловік, а до 2050 року скласти всього 29 млн. Зокрема, з 2006 року в країні щодня від СНІДу помирає 2-3 людини, а заражається порядку 35.
Дослідження проводилися за рахунок канадського агентства Міжнародного розвитку за підтримки посольства Канади в Україні.
Нагадаємо, напередодні голова Нацради з питань охорони здоров'я при Президенті України Микола Поліщук на круглому столі, організованому за сприяння Благодійного фонду Розвиток України, заявив про те, що Україна - перша у світі за темпами вимирання населення.
За інформацією ООН, уже через 23 роки кількість українців зменшиться до 39 мільйонів. В Україні найнижчий у світі природний приріст населення, говориться в демографічному звіті ООН.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас