Суд продовжить розгляд позову "Нафтогазу України" про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд продовжить розгляд позову "Нафтогазу України" про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" в жовтні

Енергетика
109
Господарський суд Києва вирішив продовжити початий в четвер розгляд позову НАК "Нафтогаз України" до спільного підприємства (СП) ЗАТ "УкрГаз-Енерго" про ліквідацію цього товариства 1 жовтня 2008 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" член наглядової ради, радник голови правління товариства Андрій Галущак.
Співрозмовник агентства уточнив, що суд також вирішив залучити як співвідповідача компанію RosUkrEnergo AG (Швейцарія), другого співзасновника "УкрГаз-Енерго", а як третю особу на стороні ЗАТ - російське ВАТ "Газпром".
"УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей щодо організації нової схеми поставок в Україну центральноазіатського і російського газу, досягнутих між ВАТ "Газпром" (РФ), "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo у Москві 4 січня 2006 року.
Сторони тоді, зокрема, домовилися про створення "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo спільного підприємства для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить у країну з території Російської Федерації, тобто всього газу, що поставляється в Україну. "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo одержали по 50% акцій ЗАТ.
"УкрГаз-Енерго" у лютому 2006 року уклало з RosUkrEnergo довгостроковий договір купівлі-продажу природного газу. RosUkrEnergo зобов'язалося у квітні-грудні 2006 року поставити "УкрГаз-Енерго" до 34 млрд куб. м, в 2007 році - до 62 млрд куб. м, а в 2008-2028 р. - до 60 млрд куб. м щорічно.
"УкрГаз-Енерго" із квітня 2006 року є єдиним в Україні імпортером природного газу. СП частину придбаного в RosUkrEnergo ресурсу поставляє безпосередньо кінцевим споживачам, переважно великим промисловим підприємствам, частину реалізує "Нафтогазу України" для подальшого забезпечення газом підприємств теплоенергетики і бюджетних установ
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас