Прем'єр Великобританії обіцяє підвищити мінімальну зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Великобританії обіцяє підвищити мінімальну зарплату

Казна та Політика
146
Розмір мінімальної оплати праці у Великобританії буде з жовтня 2008 року підвищений з 5,52 до 5,73 фунта стерлінгів на годину, пообіцяв прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, виступаючи в Палаті громад британського парламенту.
Введення і регулярне індексування ставки мінімального розміру оплати праці є одним з головних досягнень лейбористського уряду Великобританії.
За словами прем'єра, з 1999 року ставка мінімальної зарплати збільшилася майже на 60%. В 1999 році ставка була задана на рівні 3 фунтів 60 пенсів на годину.
З жовтня будуть також підвищені ставки мінімальної оплати праці і для молоді - 16-17-річні будуть одержувати за годину на 13 пенсів більше, ніж раніше - не менше 3 фунтів 53 пенсів на годину, а 18-21-річні - не менше 4 фунтів 77 пенсів, що на 17 пенсів перевищує нинішню ставку.
Дві третини тих, хто виграє від підвищення ставки - жінки, відзначають британські ЗМІ.
Браун також пообіцяв, що роботодавці, що не доплачують своїм працівникам, будуть відтепер платити великі штрафи, повідомляє РІА "Новости".
Нагадавши, що раніше критики лейбористів указували на те, що індексування ставки мінімальної зарплати може привести до скорочення двох мільйонів службовців, британський прем'єр підкреслив, що за останні роки було створено три мільйони робочих місць.
Обіцянка прем'єр-міністра підвищити рівень мінімальної зарплати випереджає доповідь щодо бюджету на наступний фінансовий рік, з яким главі Казначейства (міністерства фінансів) Великобританії Алістеру Дарлінгу потрібно виступити 12 березня.
Виходячи з розрахунку 40 робочих годин на тиждень, середня тижнева зарплата у Великобританії з жовтня складе майже 230 фунтів стерлінгів. Британські профспілки запевняють, що мінімальна погодинна зарплата повинна збільшитися ще на 1,2 фунти, щоб випереджати зростання інфляції і відповідати постійному збільшенню цін на їжу, житло та бензин.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас