"Нові китайці" вчаться поводитись з великими грішми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нові китайці" вчаться поводитись з великими грішми

Казна та Політика
153
У Китаї успішні економічні реформи породили новий клас багатих молодих китайців, що прагнуть щосили насолоджуватися життям, повідомляє BBC News.
Вони можуть дозволити собі багато чого, починаючи від щовечірніх вечерь у ресторанах, ціною 200 юанів ($28) на одну персону до іпотечних кредитів і дорогих автомобілів.
Пара молодих професіоналів може заробити в Пекіні більше 30 тис. юанів на місяць. У столиці з'являються групи молодих людей, чий стиль життя і доходи, принципово не відрізняються від прийнятих на Заході в середовищі процвітаючих професіоналів стандартів. Вони, як правило, можуть дозволити собі практично все, за винятком, можливо, найдорожчих європейських брендів типу Prada.
Багато з них походить із бідних родин і самі пробивали собі дорогу в житті, починаючи, після завершення освіти, зі скромного доходу 5 тис. юанів на місяць. Їхні батьки дотепер заробляють по 30 юанів на місяць. І таких людей у Китаї чимало. У селах люди дотепер за рік заробляють у середньому тільки 4,140 юанів. Тоді як у великих містах середній річний доход наближається до суми 13,786 юанів.
Аналітики вважають, що нові китайці тільки вчаться поводитися з великими грішми. У них з'явилися колись небачені проблеми, тому що, заробляючи значні суми, що багаторазово перевищують щоденні потреби, їм доводиться думати про них окремо. У Китаї ці проблеми починаються з 20 тис. юанів на місяць.
Із цією метою молодь починає читати журнали на кшталт FHM, глянцевий журнал для чоловіків, що видається в багатьох країнах. Він призначений для молодих і багатих, просвіщаючи їх, як витратити недавно набуте багатство з розмахом. Цих людей поки небагато, але вони надають нові фарби китайському середньому класу
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас