Не намагайтесь перевиконати свій робочий план! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не намагайтесь перевиконати свій робочий план!

344
Нас же втома збиває з ніг наприкінці кожного робочого дня, вихідні перетворюються в ледачий маршрут між кухнею і диваном, а зустріч зі старими друзями переноситься вже не перший місяць...
Сучасна людина раба утоми. Саме втома диктує нам ритм життя, саме вона змушує працювати, учитися, жити в півсили. Настав час скинути із себе цей тягар, інакше все найцікавіше так і пройде повз нас утомлених, пониклих, що бредуть у напівдрімоті, що мріють про розслаблюючу ванну і м'який матрац.
Першою справою лікарі одноголосно радять висипатися. Безумовно, але тут, як на зло, у пам'яті спливають імена великих і знаменитих, що скорили в житті всі можливі вершини. Відмінною рисою багатьох з них була здатність висипатися за кілька годин. Ви й самі зауважували: коли ви сповнені енергії, планів і прагнень, багато спати просто не хочеться.
Виходить, справа не в призначених восьми годинах міцного і здорового сну. Шукайте альтернативне джерело енергії. Вам на допомогу прийдуть нові враження, мрії і плани на майбутнє. По дорозі додому, після довгого трудового дня, досить помріяти, відійти убік від уторованої людством стежки і придумати собі щось дійсно небанальне, як в очах з'явиться блиск, на щоках рум'янець, і от ви готові до нових здійснень. Як щодо обіцяної зустрічі із друзями?…
З інших енергетично корисних занять, яким можна присвятити годину після роботи, басейн і йога. І те, і інше підбадьорить, наповнить новим силами і якимсь чудодійним чином відновить виснажені ресурси організму. А от у тренажерний зал і фітнес-центр відправляється небагато людей, при цьому після занять мало хто почуває себе повним сил. Крім того, це просто психологічно складно.
Як правило, у період нестачі енергії, для прориву досить зробити один крок. Розбудіть ентузіазм, підбадьортеся. Прийміть душ або, хоча б, зробіть ванночку для ніг. Якщо після робочого дня вас долає бажання бігти в магазин за тістечками, краще просто пробігтися включити плеєр, намітити мету та... уперед, легко і вільно!
Оцініть критичним поглядом обстановку в офісі та вдома. Якщо в інтер'єрі не вистачає яскравих фарб, ви будете утомлюватися дуже швидко. На допомогу прийде терапія кольором. Оновіть обстановку, додайте яскраві деталі або зробіть життєстверджуючий, позитивний ремонт. Навіть у строгому офісі можна знайти можливості для самовираження: милі дрібнички на столі, яскраво-червоні олівці, строкатий щоденник.
Наша внутрішня енергія формується не тільки правильним настроєм. Багато в чому самопочуття залежить від харчування. Щоб не мучитися нескінченною утомою, не нехтуйте сніданками: після ночі організм має потребу в заряді енергії. Готуйте на сніданок що-небудь легке, живильне, що піднімає настрій. До останнього належить апельсиновий фреш і шоколад.
Не забувайте відпочивати протягом дня. Ви прекрасно знаєте свої можливості, знаєте, до якої години починаєте утомлюватися. Золоте правило ефективного життя як і раніше працює: "Відпочивайте перш, ніж відчуєте утому". Навчіться моментально розслаблюватися і відключати нескінченну плутанину думок. 15 хвилин такої медитації допоможуть організму відновити сили.
Життя по максимуму це, безумовно, прекрасно. Але іноді, відчувши утому, зовсім не обов'язково з нею боротися. Час від часу ви можете дозволити собі все-таки прогулятися в магазин за тістечками, дістати свою величезну чайну чашку, включити улюблену романтичну комедію і провести вечір на догоду утоми. Головне щоб таке не перетворилося в правило. А як цього не допустити, ви вже знаєте.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас