МВС РФ заборонить банкам видавати великі суми громадянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС РФ заборонить банкам видавати великі суми громадянам

Валюта
155
МВС Росії розглядає питання про введення заборони на видачу коштів громадянам з фінансових установ розміром більше 1 млн рублів без озброєної охорони.
Ця проблема пов'язана зі збільшенням кількості злочинів, пов'язаних з викраденням великих грошовим сум.
"Це, насамперед, викликано стурбованістю, оскільки відбулося збільшення кількості даного виду злочинів, коли викрадаються великі суми грошей. Це один із профілактичних заходів, і ми говоримо тільки про фізичних осіб", - сказав в.о. начальника управління "І" Департаменту карного розшуку МВС РФ полковник міліції В'ячеслав Точилкін на брифінгу, присвяченому боротьбі з нападами на представників організацій, які перевозять великі суми грошей.
За його словами, МВС не має наміру вольовим порядком вирішувати це питання. "Тут повинна бути дуже детально пророблена юридична оцінка, ми не будемо йти на примусове вирішення цього питання, а винесемо його на обговорення всіх зацікавлених сторін", - сказав Точилкін.
За його словами, по лінії МВС уже спрямовані відповідні листи з роз'ясненням даної позиції в Асоціацію російських банків, начальникові управління ЦБ РФ, щоб представники фінансового співтовариства зі свого боку винесли рішення про доцільність введення даної заборони.
"Головне - це турбота про безпеку наших громадян", - відзначив представник МВС. Як повідомив Точилкін, у міністерстві вже визначили коло відомств, які зацікавлені в вирішенні даного питання і з ними теж буде обговорюватися дана тема.
Хто саме буде забезпечувати збройну охорону фізичних осіб, за якими схемами і так далі - ці питання перебувають у проробленні, додав він, повідомляє РІА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас