Грінспен: Ситуація в сфері кредитування залежить від ринку житла в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Ситуація в сфері кредитування залежить від ринку житла в США

Казна та Політика
152
Оздоровлення ситуації на світових кредитних ринках буде залежати від стабілізації цін на житло в Сполучених Штатах, і від масового скорочення запасів житла. Таку думку висловив колишній голова Федеральної резервної системи США Алан Грінспен у бесіді із клієнтами Deutsche Bank AG (DB).
За словами Грінспена, чим скоріше можна буде стабілізувати ціни на житло в Сполучених Штатах, тим скоріше можна буде вирішити всі питання. Він також відмітив, що якщо не вдасться скоротити зайві запаси житлової нерухомості, прийдеться постійно боротися з їхнім тиском на ціни.
За даними Національної асоціації ріелторів (National Association of Realtors), на кінець січня кількість будинків і квартир, виставлених на продаж, виросла на 5,5% до 4,19 млн. одиниць. З урахуванням зміни цін цього вистачить на 10 місяців. А середня ціна на житло впала на 4,65% у річному вираженні.
А за відомостями Moody's Economy.com, кожен десятий домовласник у Сполучених Штатах має у своєму розпорядженні іпотеку, що перевищує за вартістю його власне житло. Що вказує на можливість збільшення числа позбавлень права викупу заставної, і подальшого збільшення запасів житла та зниження цін на нього.
Алан Грінспен, що очолював американський центробанк із 1987 по 2006 рік, а нині є старшим консультантом в Deutsche Bank, також сказав, що причинами кризи стали "загальна недооцінка ризиків" та "порушення" принципів оцінки активів після того, як роздутий ринок житла в США луснув торік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас