Кожен десятий росіянин вважає іпотеку обманом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен десятий росіянин вважає іпотеку обманом

Нерухомість
108
В очах кожного десятого росіянина іпотечне кредитування виглядає як обман. Такі результати дослідження, проведеного Національним агентством фінансових досліджень (НАФД).
Важливо відзначити, що торік таке ставлення до іпотеки було в кожного п'ятого жителя Росії.
Як з'ясували соціологи НАФД, найчастіше обманом іпотеку називають громадяни з неповною середньою освітою або нижчою, а також ті, хто "ледь зводить кінці з кінцями". Також з'ясувалося, що чим нижчий прибуток людини, тим вона менше поінформована про іпотечне кредитування та слабо уявляє що це таке взагалі.
11% опитаних визначили іпотеку як просто "кредит", 4% вважають, що іпотека доступна тільки молоді, 3% вважають, що це державна програма, 1% опитаних назвав іпотеку вкладенням грошей.
Однак, більшість росіян (71%) все-таки дають адекватну відповідь на питання "Що таке іпотека?" і визначають її як "кредит на житло".
Найбільш значимою характеристикою банку при намірі взяти іпотечний кредит громадяни вважають процентну ставку. Слідом за нею йде наявність початкового внеску і термін кредиту.
Більше третини росіян (38%) не можуть взяти іпотеку через низькі доходи, 35% громадян зупиняють високі ставки, а чверть росіян не впевнені в завтрашньому дні та у стабільності своїх доходів.
Найбільшу зацікавленість в іпотеці показала молодь від 18 до 24 років. З них в 41% є бажання взяти іпотечний кредит, повідомляє ІА "Финмаркет".
За матеріалами:
Собственник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас