MasterCard звернулась в суд з проханням скасувати рішення Єврокомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MasterCard звернулась в суд з проханням скасувати рішення Єврокомісії

Фінтех і Картки
148
Представники MasterCard Europe звернулися в Європейський суд першої інстанції із проханням анулювати рішення Європейської Комісії відносно трансграничних міжбанківських комісій MasterCard Europe, вважаючи, що компанія має достатні підстави для подібного прохання.
Рішенням Комісії від 19 грудня 2007 року компанії MasterCard, крім усього іншого, пропонувалося анулювати міжбанківські комісії, що діють у межах Євросоюзу, до 21 червня. Компанія MasterCard повторно підтвердила свій намір уступити вимогам Комісії на час процесу оскарження, а також своє зобов'язання щодо забезпечення конкурентності своїх платіжних послуг і переваг для своїх клієнтів, а також для мільйонів європейських власників карток і продавців MasterCard, що застосовують і приймають картки MasterCard і Maestro.
Як заявили представники компанії, MasterCard має намір звернути увагу на небажання Комісії визнавати, що чотиристоронні платіжні системи не можуть працювати без угоди про стандартні умови розрахунків між банками-емітентами карток і банками-еквайрами, що вимагає встановлення міжбанківської комісії.
Також представники MasterCard наполягають на тому, що Комісія відмовляється визнати ефективність чотиристоронніх платіжних систем і справедливість міжбанківських комісій MasterCard.
Крім того, представники компанії MasterCard планують послатися на невірний висновок Комісії про те, що, незважаючи на первинне публічне розміщення акцій компанії в травні 2006 року, MasterCard та її клієнти є "асоціацією підприємств", а також на помилкове визначення параметрів міжбанківської комісії MasterCard як рішення асоціації, що обмежує конкуренцію, відповідно до договору про створення Європейського Співтовариства.
"MasterCard твердо впевнена, що ключові рішення, такі як призначення міжбанківських комісій і вибір форми платежу, повинні приймати ринкові сили, а не законодавці. Якщо рішення Єврокомісії приймуть як належне національні регулятори, це зашкодить не тільки споживачам, але й завдасть серйозного удару по Європейській платіжній індустрії", - переконаний Хав'єр Перес (Javier Perez), Президент MasterCard Europe.
На його думку, "платіжна система, що не допускає ефективного відшкодування витрат, є нежиттєздатною, а також небажаною, тому що вона обмежує можливості інновацій у платіжних послугах, пропонованих споживачам".
Перес також додав: "Єдина європейська платіжна система SEPA, введена на початку цього року, як і раніше буде вимагати величезних вкладень і зобов'язань із боку учасників ринку. Важко очікувати від них розширення на нові ринки, якщо регулятори обмежують можливість відшкодування таких ризиків. На наш погляд, найкращим способом продовжити діяльність платіжної індустрії і SEPA є дотримання головного принципу - надавати те, що хочуть споживачі, в умовах конкуренції".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас