Путін уточнив статус Медведєва до інаугурації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін уточнив статус Медведєва до інаугурації

Казна та Політика
316
Президент РФ Володимир Путін 3 березня підписав указ №295 "Про статус новобраного президента, що не вступив на посаду, Російської Федерації", що уточнив назву посади, займаної сьогодні Дмитром Медведєвим.
Він є новобраним, але таким, що ще не вступив на посаду, президентом Росії.
Указ Путіна, підписаний 3 березня, безпрецедентний у сучасній історії РФ. Відповідно до документа, адміністрація президента Росії повинна "забезпечувати діяльність новобраного президента, що не вступив на посаду, РФ". Це означає, що адміністрація президента буде робити те ж саме, що й раніше, тобто працювати і на діючого президента, і на того, що ще не вступив на посаду.
Федеральна служба охорони РФ буде "надавати новобраному президентові, що ще не вступив на посаду, Російської Федерації державну охорону на період до офіційного оголошення про його обрання президентом Російської Федерації". Крім того, Федеральній службі охорони РФ "за узгодженням з адміністрацією президента РФ" слід "забезпечити виділення новобраному президентові, що ще не вступив на посаду, РФ офіційної резиденції".
Інакше кажучи, президента, що ще не вступив на посаду, стануть охороняти, зрозуміло, не з такими знаками уваги, як діючого президента, однак знаків уваги стане набагато більше, ніж було прийнято раніше, пише газета "Комерсант". Цікаво, що цей документ є першим у своєму роді. У новітній історії РФ дотепер не була відпрацьована техніка передачі влади від однієї особи іншій.
Влада в 1996 році залишилася в Бориса Єльцина, що тоді був діючим президентом. В 2000 році відбулося те ж саме: президентом РФ став виконуючий обов'язки президента Володимир Путін. Коли Володимир Путін удруге виграв вибори в 2004-му, відповідно, необхідності в указах подібного роду також не виникло. Тепер такий документ знадобився, щоб узаконити права Медведєва на два місяці до його інаугурації
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас