Що принесе нам рік прийдешній? Перспективи розвитку фондового ринку в 2008 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що принесе нам рік прийдешній? Перспективи розвитку фондового ринку в 2008 році

Фондовий ринок
763
2007 рік охарактеризувався стрімким зростанням цін на акції українських підприємств. В результаті індекс української біржі ПФТС збільшився на 135,41 %. Тобто за минулий рік інвестори, що вкладають гроші у фондовий ринок України, змогли одержати 135,41 % річних.
За словами Олександра Панченко, генерального директора Мілленіум Ессет Менеджмент, основними факторами, які сприяли такому стрімкому розвитку ринку цінних паперів, були: зростання фінансових показників підприємств (збільшення виробництва, покращення якості продукції підприємств та ін.), зростання ВВП і економіки країни в цілому, і як результат, збільшення попиту закордонних інвесторів на акції українських підприємств.
Що ж щодо 2008 року, то за прогнозами експертів Мілленіум Ессет Менеджмент український фондовий ринок продовжить своє зростання, однак відбудеться деяке уповільнення його темпів. Незважаючи на це, завдяки продуманій інвестиційній стратегії, а також зваженим інвестиційним рішенням керуючого закриті фонди зможуть принести своїм вкладникам в 2008 році близько 30-40% річних.
Найближчим часом очікується стрімке зростання цін на продукцію підприємств гірничодобувного сектора. Ми позитивно оцінюємо потенціал розвитку та росту акцій металургійних компаній. Очікується, що цього року вони підвищать ціни на свою продукцію і, таким чином, перекладуть підвищення цін на сировину на плечі кінцевих споживачів сталі. В результаті цього протягом 2008 - 2009 років акції компаній гірничодобувного та металургійного секторів промисловості істотно зростуть в ціні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас