МОЗ розкритикували за розтрату коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ розкритикували за розтрату коштів

110
Рахункова палата вважає неефективним використання Міністерством охорони здоров'я коштів, виділених на організацію спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги. Про це повідомила прес-служба палати.
Протягом 2006-2007 років більше 566 млн. гривень, або 66% загального обсягу виділених державою коштів використано з порушеннями і неефективно.
Зокрема, 384 млн. гривень призначених для спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги було використано на первинну допомогу і ті види послуг, які повинні оплачуватися коштами підприємств і із власних надходжень бюджетних установ.
Разом з тим, Рахункова палата відзначає погіршення організації первинної медико-санітарної допомоги, це пов'язано з наданням пріоритету в розвитку спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги.
"Розвиток більш дорогих видів медичної допомоги - спеціалізованої та високоспеціалізованої, на яку останніми роками витрачається майже 80% бюджетних коштів, що виділяються у країні на охорону здоров'я, привело до спаду в організації первинної медико-санітарної допомоги", - говориться в повідомленні.
3 березня Кабінет Міністрів визначив пріоритетом Мінздраву на 2008 рік впровадження загальнообов'язкового соціального медичного страхування громадян.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас