Тимошенко готова надати "Газпрому" можливість давати Україні 1,25 млрд. куб м газу на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко готова надати "Газпрому" можливість давати Україні 1,25 млрд. куб м газу на рік

Енергетика
227
Кабінет Міністрів готовий надати дочірньому підприємству російського "Газпрому" "Газпром експорт" право реалізації 1,25 млрд. куб. м газу на рік споживачам України на внутрішньому ринку. Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сказала журналістам.
"Ми б могли запропонувати цьому підприємству ("Газпром експорту"), зважаючи на те, що УкрГаз-Енерго мав ліцензію на 5 млрд. кубометрів газу щорічно, ми готові 25% цього обсягу їм реалізовувати за власною ліцензією. Це повинен бути газ власного видобутку, не торкаючись інтересів НАК, і не торкаючись обсягів імпортованого газу", - сказала Тимошенко.
У той же час, за словами Тимошенко, "Газпром" підняв питання про те, щоб їм дали 25% у підприємстві, що буде створене замість "УкрГаз-Енерго.
Нагадаємо, Тимошенко заявила що не допустить створення яких-небудь СП як для поставок газу в Україну, так і для реалізації газу на внутрішньому ринку.
12 лютого Україна і Росія домовилися створити два СП на паритетних засадах між "Нафтогазом України" і "Газпромом" замість РосУкрЕнерго та УкрГаз-Енерго.
З початку 2006 року УкрГаз-Енерго була надана ліцензія на реалізацію 5,04 млрд. куб. м газу. Але в результаті судових суперечок СП домоглося права поставляти безпосередньо споживачам більше 32 млрд. куб. м на рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас