Нафта торгується за ціною вищою 100 дол. за барель на даних про збереження обсягів видобутку ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується за ціною вищою 100 дол. за барель на даних про збереження обсягів видобутку ОПЕК

Енергетика
66
Нафта торгується в середу за ціною вище $100 за барель на даних про збереження обсягу видобутку нафти країнами ОПЕК на поточному рівні, повідомило агентство Bloomberg.
До початку засідання ОПЕК міністр енергетики Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі заявив, що в організації немає необхідності змінювати обсяги видобутку, оскільки ринок стабільний. Спекуляції, що викликали підвищення вартості палива, не є наслідком нестачі в поставках, відзначив він.
"Незважаючи на те, що рішення ОПЕК було очікуваним, слова Алі аль-Наїмі спровокували підйом ринку, - відзначає аналітик Summit Energy Inc. Бред Семплс. - Він заявив, що представники ОПЕК не хотіли б побачити збільшення запасів вище за середній за п'ять років рівень, а це означає, що їм доведеться управляти запасами".
Вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:20 МСК у середу склала $101,35 за барель, що на $1,83 вище підсумкового котирування вівторка.
Ціна ф'ючерса на нафту марки Brent на квітень на лондонській біржі ICE Futures 5 березня піднялася на $1,46 - до $98,98 за барель.
Комерційні запаси нафти в США виросли за минулий тиждень на 2,4 млн барелів, бензину - на 60 тис. барелів, запаси дистилятів - знизилися на 1,63 млн барелів.
У понеділок ціна нафти марки WTI у Нью-Йорку досягла рекордного рівня $103,95 за барель, Brent - $102,29 на тлі ослаблення американської валюти відносно євро
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас