Франція вважає, що Китай втрачає економічну привабливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція вважає, що Китай втрачає економічну привабливість

Казна та Політика
218
У день відкриття в Пекіні сесії Всекитайських зборів народних представників, на яких, у тому числі, визначається стратегія економічного розвитку Китаю, французька газета Le Monde опублікувала статтю, у якій відзначає, що наслідки світової економічної нестабільності можуть відбитися на Китаї.
У країні очікуються соціальні реформи, які змушують китайський уряд скоротити витрати, пише видання. Однак прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив, що його країна, з 2004 по 2007 міцно закріпилася в п'ятірці найбільших економік світу, має намір зробити все для підтримки до себе довіри серед інвесторів. Зараз рівень довіри можна охарактеризувати як "обережний" - усього 8%.
Процентний показник довіри знижується стабільно з року в рік, і 2008 рік не стане винятком, пише Le Monde. Торік інфляція в країні досягла найвищого рівня за останні 11 років, і це також може вплинути на економічну привабливість Китаю.
Щоб подолати економічні труднощі, Вень Цзябао має намір провести реформу державного управління, щоб створити більш ефективний уряд, що не піддається корупції і враховує думку громадян і підзвітний єдиній партії Китаю - комуністичній. Зараз більшість населення практично "виключені" з політичного життя країни, відзначає видання.
Китайський лідер пообіцяв, що буде кардинально поліпшувати якість життя китайців. Більше 25 мільярдів євро буде вкладено цього року в освіту та інші соціальні сфери.
Інвестиційна привабливість Китаю прямо залежить від його внутрішньої політики. На рівні довіри могли відбитися й дії китайської влади відносно фінансових інформаційних агентств країн Заходу. У заяві, розповсюдженій у понеділок країнами ЄС і США, вказується на те, що Китай "заважає іноземним постачальникам надавати свої послуги безпосередньо клієнтам".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас