Чому ділові люди сплять більше від бідних? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому ділові люди сплять більше від бідних?

290
Американці з високим рівнем статку сплять більше за своїх небагатих співвітчизників. Такий висновок зробили вчені з Університету Чикаго за результатами нового дослідження характеристик сну жителів США.
"Ми припускали, що зайняті люди з високим громадським статусом і статком сплять менше від інших, однак насправді все виявилося навпаки", - заявила журналістам одна з авторів дослідження, доктор Даян Лодердейл.
Під час дослідження вчені запитували учасників про те, скільки годин на добу їм вдається поспати, а потім фіксували реальну тривалість їхнього сну.
Виявилося, що американці вважають, що сплять у середньому по сім годин щоночі, хоча насправді тривалість їхнього нічного відпочинку склала в середньому шість годин. Білі жінки із числа жителів США сплять уночі близько 6,7 години, чоловіки - 6,1 години, афроамериканки - 5,9 години, афроамериканці - 5,1 години. Тривалість сну у всіх групах виявилася пропорційною рівню доходу.
На думку Лодердейл, останній факт можна пояснити тим, що в людей, які менше заробляють, більше тривожних думок, які заважають їм міцно спати. Крім того, вони часто живуть у більш гучних і некомфортних умовах.
У дослідженні взяли участь 669 американців у віці від 38 до 50 років. 58% з них становили жінки, 44% - афроамериканці.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас