Аналітики: Український фондовий ринок слабо відреагував на вибори в Росії та "газову війну" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Український фондовий ринок слабо відреагував на вибори в Росії та "газову війну"

Фондовий ринок
193
Український фондовий ринок слабо відреагував як на президентські вибори в Росії, так і на жорстку позицію "Газпрому" в переговорах щодо постачань газу до України.
Про це йдеться в коментарі аналітика КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Катерини Лепенічевої.
Зокрема, експерт відзначила, що байдужість ринку до газових розмов доводить його поведінка у вівторок 4 березня, коли на погрози зниження постачань газу індекс ПФТС відреагував зростанням на новинах про високу вірогідність швидкої приватизації енергогенеруючих компаній і оголошеної додаткової емісії "Інтерпайп" Ніжньодніпровського трубопрокатного заводу.
У свою чергу аналітик інвестиційної групи "Антанта Піоглобал" Олександр Потавін відзначає, що відносно млява реакція російського фондового ринку на результати президентських виборів 2 березня - нормальна для інвесторів в умовах визначеності політичного та економічного життя Росії.
У середньостроковій перспективі очікується збільшення притоку західних коштів, як в реальні сектори російської економіки, так і на фондовий ринок, прогнозує він.
На думку аналітика, протягом року після президентських виборів слід чекати новго притоку коштів західних інвесторів до Росії. Інвестори чекають від нового президента зниження ставки з ПДВ, полегшення податкового режиму для нафтових компаній, зниження інфляції, антикорупційних заходів.
Це створить сприятливу основу для зростання російського ринку акцій, вважає Потавін. Враховуючи особливу увагу західних інвесторів до сировинних ринків, російські акції виглядають особливо привабливими і недооціненими на тлі своїх колег з інших ринків, що розвиваються.
Фаворитами російського фондового ринку до кінця 2008 р. будуть акції "Газпрому" та "Роснєфті". З урахуванням поточного падіння високим потенціалом зростання також володіють акції "Ощадбанку Росії" та "Транснєфті".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас