ООН закликала арабські країни інвестувати кошти від продажу нафти в сільське господарство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН закликала арабські країни інвестувати кошти від продажу нафти в сільське господарство

Енергетика
116
Голова Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Жак Дьюф закликав арабські держави інвестувати зростаючі прибутки від продажу "чорного золота" у розвиток сільського господарства. На думку Ж.Дьюфа, це дозволить гарантувати поставки харчових продуктів у регіоні в майбутньому в умовах загрози деградації земельних ресурсів і нестачі води.
Глава ФАО вважає, що в цей час інвестиції в розвиток сільськогосподарської галузі в арабських країнах залишаються на досить низькому рівні, у той час як допомога, надавана іншими країнами, з 1995 р. скоротилася, передає Associated Press.
Ж.Дьюф, виступаючи на щорічній конференції ФАО, закликав уряди арабських країн збільшити частку витрат на сільське господарство, відзначивши також, що це стосується й інших країн, що входять в Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК).
На думку глави ФАО, далеко не останню роль відіграє також геополітичний фактор. Він підкреслив, що конфлікти в поєднанні з деградацією ґрунту можуть погіршити ситуацію із забезпеченням населення необхідною кількістю продуктів харчування в таких країнах, як Афганістан та Ірак, а також у Судані, Лівані і Палестині
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас