Голови МЗС України і Польщі парафували угоду про правила прикордонного руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голови МЗС України і Польщі парафували угоду про правила прикордонного руху

95
Міністр закордонних справ України Володимир Огризко та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський парафували Угоду між урядами двох країн про правила місцевого прикордонного руху, повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич у вівторок.
За його словами, Огризко підкреслив, що зазначена угода є лише першим кроком на шляху до формування безвізового простору між Україною і ЄС. Однією з важливих передумов для цього стане проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Огризко та Сікорський висловили надію щодо швидкої імплементації Угоди про правила місцевого прикордонного руху, а також звернули увагу на питання спрощеної процедури видачі віз особам, які проживають у прикордонній смузі.
Голова МЗС України відзначив необхідність активізувати двосторонні переговори щодо відкриття додаткових контрольно-пропускних пунктів на українсько-польському кордоні.
Міністр закордонних справ Польщі Сікорський запевнив у підтримці України в її прагненні "приєднатися до європейської і євроатлантичної родини".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас