Мінекономіки пропонує зменшити ввізні мита на м’ясомолочну продукцію, алкоголь і тютюнові вироби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки пропонує зменшити ввізні мита на м’ясомолочну продукцію, алкоголь і тютюнові вироби

Казна та Політика
223
Міністерство економіки України пропонує у відповідності з узятими Україною зобов'язаннями перед Світовою організацією торгівлі (СОТ) знизити ставки ввізного мита на м'ясо, молоко, м’ясомолочні продукти, продукцію мукомельно-круп'яної промисловості, рибу, алкогольні та безалкогольні напої, тютюнові вироби.
Відповідний проект закону розміщений на офіційному веб-сайті Мінекономіки.
Документ, зокрема, припускає зменшення середньоарифметичної ставки ввізного мита на м'ясо та харчові нутрощі з 21,5% до 13,3%, молоко та молочні продукти - з 24,8% до 10,1%, продукції мукомельно-круп'яної промисловості - з 23,4% до 18,5%, готові продукти з м'яса, риби та ракоподібних - з 17,3% до 9,8%, на алкогольні і безалкогольні напої - з 23,9 до 13,62% і на тютюн і вироби з нього - з 25,2% до 9,8%.
Як відзначається в пояснювальній записці до законопроекту, на більшість продовольчих товарів в Україні діє заборонна ставка ввізного мита, що сприяє їхньому контрабандному ввезенню.
На думку авторів документа, зниження ставок ввізного мита дозволить не тільки виконати міжнародні зобов'язання України, але й задовольнити попит українських споживачів на деякі види продукції, оскільки насичення внутрішнього ринку винятково власним продовольством не забезпечує стабільності цін на продукти харчування.
Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко і генеральний директор СОТ Паскаль Ламі 5 лютого в Женеві підписали протокол про приєднання України до цієї організації.
Україна повинна ратифікувати угоду про вступ до СОТ до 4 липня. Після ратифікації протягом 30 днів країна стає повноправним членом організації
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас