Видатки Великобританії на Афганістан та Ірак виросли майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видатки Великобританії на Афганістан та Ірак виросли майже вдвічі

Казна та Політика
81
Придбання додаткових озброєнь для британців, що беруть участь в операціях в Афганістані та Іраку, різко збільшило витрати міністерства оборони Об'єднаного Королівства.
В 2007 році витрати Лондона на війни у двох країнах, як очікується, досягнуть 3,37 млрд фунтів (6,74 млрд доларів), що на 1,57 млрд більше, ніж у попередньому році. Про це пише у вівторок Financial Times з посиланням на дані британського оборонного відомства.
Збільшення витрат пов'язане, зокрема, зі збільшенням числа "дронів" - безпілотних повітряних розвідувальних апаратів - в Афганістані з метою підвищення там безпеки британських військовослужбовців.
На думку військових експертів, Великобританія спочатку недооцінила труднощі кампанії в цій країні, направивши війська непідготовленими, і зараз намагається виправити ситуацію. В 2006 році керівництво міноборони, як відзначає Financial Times, припускало, що головною метою місії військовослужбовців королівства стане участь у відновленні економіки країни і вона буде виконана протягом трьох років "без єдиного пострілу".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас