"Нафтогаз" не відкидає обмеження транзиту газу у випадку подальшого зниження постачання для внутрішніх споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" не відкидає обмеження транзиту газу у випадку подальшого зниження постачання для внутрішніх споживачів

Енергетика
162
НАК "Нафтогаз України" може знизити обсяги транзиту природного газу по території країни, якщо ВАТ "Газпром" (РФ) продовжить скорочувати поставки газу для українських споживачів, повідомив державний холдинг у відповідь на заяву офіційного представника російського концерну Сергія Купріянова про чергове скорочення поставок у країну палива.
"НАК "Нафтогаз України" заявляє, що може гарантувати безперебійний транзит газу європейським споживачам доти, поки це не буде загрожувати енергетичній безпеці України. Якщо "Газпром" продовжить грубо порушувати технічні угоди між двома компаніями, знижуючи обсяги поставок середньоазіатського газу в Україну, НАК "Нафтогаз України" залишає за собою право вдатися до адекватних та асиметричних дій для захисту інтересів власних споживачів", - підкреслюється в прес-релізі НАК, розповсюдженому у вівторок.
"Нафтогаз України" відзначає, що обмеження поставок газу в Україну суперечить головному принципу технічних умов взаємин між компаніями в газовій сфері, а саме, забезпеченню українською стороною безперебійного та безаварійного транзиту російського природного газу за умови забезпечення газового балансу України.
"Обмежуючи поставки газу для українських споживачів України, "Газпром" намагається змусити Україну вдатися до дій, які суперечать положенням Європейської енергетичної хартії", - підкреслюється в прес-релізі "Нафтогазу України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас